29 mars 2015

Planering av el

Idag har elektrikern varit hos oss för planering och konsultation av el. Utöver standard kommer vi att göra ytterligare extra val för att få den rätta belysningen i huset.- Spotlights i hall och entre 7st
- Spotlights vid trappstegen 3st
- Spotlights i kök 5st
- Spotlights i badrummen nv 2st
- Spotlights i badrummet öv 3st
- Spotlights i vardagsrum 6st
- Extra taklamps uttag i kök
- Extra uttag på fasad 1st
- Dimmers i alla rum
- Nätverk
- Fjärrstyrning
- Tidur för fasadbelysning


Vi kommer att välja LED i hela huset. Lite dyrare att köpa in LED belysning men det lönar sig i längden på elräkningarna, sedan är det skönt att slippa byta lampor om vart annat. LED är även brandsäkert vilket vi tycker är bra då vi vill minimera risken att brinna upp :) Vi tycker det är allra svårast att välja vart belysningen ska placeras då det är ett ovanligt högt ryggåstak i vardagsrummet. Vi har i skrivandets stund tänkt oss spotlights i de fyra stora fönstren och vägglampor vid sidofönstrena.

En hängande fråga. Inbyggda högtalare i tak/vägg. Det finns för och nackdelar. Fördelarna är att slippa kablar. Nackdelarna är att det finns så pass mycket trådlös teknik tillgänglig. Exempelvis Sonos Playbar och play:1.

Vi uppgradera uttagen och strömbrytarna i hela huset till den lite modernare  EXXACT serien.

"Exxact är en spännande produktserie som är baserad på idén att det ska vara enkelt att matcha dina strömställare och vägguttag till din inredning. Exxact strömställarna finns i två olika utförande på vipporna, fyrkantig eller rund. Börja med att välja färg på insatsen - den finns i vitt, antracit och metallic. Efter det bestämmer du vilken ramdesign du vill ha. Exxact Solid erbjuds i massiva material som borstat stål eller glas".


Moderna EXXACT serien
Standard TrendSchneiders hemsida för mer information

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar